Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Szentkirályszabadjai Polgármesteri Hivatal

8225 Szentkirályszabadja, Petőfi u. 12. Tel.: 06-88/599-320 [email protected]

Értesítés ebösszeírásról

Közszolgálati hír

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje 2023. június 30. 

Ebösszeírás! 
Értesítjük a tisztelt Lakosságot, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján Szentkirályszabadja Község Önkormányzata újra megszervezi az ebösszeírást


A háromévenkénti, kötelező összeírást az önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel kell elvégezni, azaz a nyilvántartás készítésének célja elsősorban a kóbor állatok tulajdonosainak könnyebb beazonosíthatósága, valamint az oltatlan ebek kiszűrése. 


Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az állatra vonatkozó adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. 


Az eb bejelentő adatlapot ebenként kell kiállítani. Az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat a kisállat-egészségügyi kiskönyvében megtalálhatják. 


Ha valaki nem tudna eligazodni a kiskönyv bejegyezései között, kérem jöjjön be a hivatalba és segítünk.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Szentkirályszabadjai Polgármesteri Hivatala részére az alábbi módok egyikén:

- Az adatok az E-Önkormányzati portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) bejelentkezést követően, az EB ÖSSZEÍRÓ ADATLAP nyomtatványt kiválasztva elektronikusan beküldhetők. 


- Papír alapon postai úton a Szentkirályszabadjai Polgármesteri Hivatal 8225 Szentkirályszabadja, Petöfi S. u. 12. postacímre küldhetők, vagy személyesen leadhatók a Polgármesteri Hivatal (Petőfi S. u. 12.) vagy a Gizella Ház (Jókai utca 1.) előterében kihelyezett gyűjtőládába. 


Amennyiben több ebet is tartanak ebbejelentő nyomtatvány letölthető a www.szentkiralyszabadia.hu honlapról vagy a hivatalban előterében megtalálható. 


Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje 2023. június 30. 


Az adatszolgáltatás kötelező. Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormány rendelet alapján állatvédelmi bírsággal büntethető. 


Tájékoztatom az eb tulajdonosokat, hogy 2013. január 1-jétől a négy hónaposnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. Az önkormányzat az ebösszeírás kezdetekor felhívja a figyelmet: ha a kutyatulajdonos ennek a kötelezettségének még nem tett eleget, az adatlap kitöltése előtt azt pótolja. 

Amennyiben nem rendelkezik kutyával egy rövid, kétsoros nyilatkozattal írásban, e-mailen a [email protected] címre, vagy a bedobott értesítőn is jelezheti hivatalunk felé. 


Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy Szentkirályszabadja Község Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését. 


Az ebösszeírásban az azonosítóchippel ellátott és a központi nyilvántartásban már szereplő ebeket is be kell jelenteni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a belejelentés után az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be (pl.: tulajdonosváltás, eb elpusztulása), vagy ezen időpont után kerül az eb a tulajdonába/felügyelete alá, azt a továbbiakban minden esetben írásban be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatal részére. 


Együttműködésüket köszönjük! 


Czaltik Éva jegyző 
 

 

SZENTKIRÁLYSZABADJAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
8225 Szentkirályszabadja, Petőfi S. u.12. Tel.: 88 / 599-310 e-mail: [email protected]  KRID-köd: PHSZKSZ 509226775 

V