Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Szentkirályszabadjai Polgármesteri Hivatal

8225 Szentkirályszabadja, Petőfi u. 12. Tel.: 06-88/599-320 [email protected]

Falevél zöldhulladék elszállítása

Közszolgálati hír

2023. november 22-től (szerdától) - november 30-ig (csütörtökig) 6.00-13.00 óra között

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a magáningatlanokon keletkező zöldhulladékot a VHK Nonprofit Kft. szervezett szolgáltatás keretében nem szállítja el, ez nem része a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásnak. A magáningatlanokon keletkezett zöldhulladékról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni.

A lakossági igényeket figyelembe véve azonban az Önkormányzat lehetőséget biztosít a magáningatlanokon keletkezett zöldhulladék kihelyezésére és elszállítására.

A zöldhulladék kihelyezés és elszállítás keretében kizárólag a falevél elszállítására kerül sor. A fűkaszálékot, az ágat, az ágnyesedéket illetve egyéb más zöldhulladékot az önkormányzat ezen akció keretében nem szállítja el, arról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni (az alább ismertetett lehetőségek figyelembe vételével)!

A falevelet lezárt –lehetőség szerint átlátszó- zsákban kell kihelyezni, oly módon, hogy az a kézi emelést kibírja. A falevél közé kommunális jellegű hulladék nem kerülhet. Az egyéb hulladékkal szennyezett és nem a megfelelő kiszerelésben, valamint utólag kihelyezett falevél hulladékot nem szállítjuk el, azok illegális hulladéknak minősülnek és a kihelyezőkkel szemben szabálysértési eljárást indítunk.

A falevél zöldhulladék elszállításának időpontja

2023. november 22-től (szerdától) - november 30-ig (csütörtökig) 6.00-13.00 óra között

A falevél zöldhulladékot úgy kell kihelyezni a saját ingatlanuk elé, hogy az a gyalogos és a gépjármű közlekedést se akadályozza.

Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy az ingatlanukon keletkezett zöldhulladék (falevél, ágnyesedék, faág, fűkaszálék) kezelésére további lehetőségek is rendelkezésükre állnak.

  • A magáningatlanokon keletkezett zöldhulladék a VHK Nonprofit Kft. veszprémi hulladékudvarában (8200 Veszprém, Kistó u.8) -lakcímkártya felmutatásával- az év bármely szakaszában térítésmentesen elhelyezhető (www.vhkn.hu).
  • Az avar és kerti hulladékok égetéséről szóló önkormányzati rendelet értelmében – kizárólag a veszélyhelyzet fennállásának időszakában! - hétfői és szerdai napokon 9.00 órától 19.00 óráig, szombaton 10.00 órától 18.00 óráig lehetséges az avar és kerti hulladékok égetése. Avar- és kerti hulladék égetése ünnepnapokon és hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alatt valamint az égetés tartósan ködös, esős időben, erős szélben tilos. Tilos égetni kommunális, ipari eredetű, veszélyes hulladékot, műanyagot, gumit, vegyszert, festéket. Az égetés végén a tüzet el kell oltani.  Aki az előírásokat megsérti, arra a kormányrendeletben meghatározott mértékű levegőtisztaság-védelmi bírság szabható ki. A tűzvédelmi hatóság tűzvédelmi szabálytalanság esetén tűzvédelmi bírságot szabhat ki. A rendelet részletes rendelkezései megtekinthetőek a www.szentkiralyszabadja.hu oldalon a közérdekű adatok menüpont alatt.

Szentkirályszabadja Község Önkormányzata

V