Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Szentkirályszabadjai Polgármesteri Hivatal

8225 Szentkirályszabadja, Petőfi u. 12. Tel.: 06-88/599-320 [email protected]

Az avarégetés szabályai

Közszolgálati hír

A szabályozás nem terjed ki a kerti sütögetésre, bográcsozásra és grillezésre

Tisztelt Szentkirályszabadjai Lakosok!


Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Képviselő-testületének az avar és kerti hulladékok égetéséről valamint a szabadtéri tűzgyújtás helyi szabályairól 6/2021. (III.4.) önkormányzati rendelete tartalmazza az avar égetés szabályait.
A rendelet teljes szövege a hivatalban vagy a honlapon olvasható.


Legfontosabb szabályai:


- Az avart és a kerti hulladékot elsősorban helyben történő komposztálással kell hasznosítani.
- Égetéssel csak a nem komposztálható, nem lebomló, komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék ártalmatlanítható.
- Avar és kerti hulladék belterületi égetésére kijelölt időszak minden héten a hétfői, a szerdai nap 9.00 órától 19.00 óráig tartó szakasza valamint a szombati nap 10.00 órától 18.00 óráig tartó időszaka.
- Avar és kerti hulladék égetése ünnepnapon tilos.
- Avar és kerti hulladék égetése tilos a hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom és füstköd-riadó időtartama alatt.
- kerti hulladék égetése az emberi egészséget és a környezetet nem károsíthatja. Az égetést úgy kell végezni, hogy az tűz- és robbanásveszélyt ne jelentsen. Az égetés a környező lakosok, szomszédok értesítése mellett történjen.


A szabályozás nem terjed ki a kerti sütögetésre, bográcsozásra és grillezésre, ahogy a tűzgyújtási tilalom sem érinti a saját kertünkben történő sütögetést.


Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a tiszta és élhető település megteremtése, valamint mindannyiunk egészségének megóvása céljából az avarégetéssel kapcsolatos előírásokat legyenek szívesek betartani!


Megértésüket megköszönve és tisztelettel:


Czaltik Éva s.k.
jegyző

V