Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Szentkirályszabadjai Polgármesteri Hivatal

8225 Szentkirályszabadja, Petőfi u. 12. Tel.: 06-88/599-320 [email protected]

A Polgármesteri Hivatal felújítása projekt

Általános tartalom

Szentkirályszabadja település 1989-ben vált önálló településsé, ekkor került ki Balatonalmádi fennhatósága alól. Ezt követően kerülhetett sor önálló Polgármesteri Hivatal kialakítására. Az épület megvásárlását követően a 90-es évek elején került sor az épület átalakítására, a szükséges közművek és felszerelések kiépítésére illetve biztosítására .A pályázat keretében az akkor kialakított fűtési rendszer felújítására, korszerűsítésére, az akkori világítástechnikai eszközök, lámpák cseréjére, a 90-es évek első felében beszerzett telefonközpont cseréjére kerülne sor. Emellett a megfelelő irattárolás biztosítása miatt irodai polcos szekrényeket szükséges beszereznünk. Ezen felül szükséges lecserélnünk a több, mint tíz éves hálózati szerverünket, melynek működési és kapacitás problémái is vannak, illetve az elavult, magas életkorú számítógépek cseréje is aktuálissá vált.
A hivatali épület belső felszereltségének felújítása,cseréje, a munkavégzéshez szükséges eszközök fejlesztése hosszú ideje megoldásra váró probléma önkormányzatunknál. Azonban erre az elmúlt években saját forrásból nem tudtunk megoldást találni. A fűtési rendszerünk működése folyamatos problémát jelent, a több, mint húsz éve felszerelt radiátorok gyakran meghibásodnak, szelepek nem működnek, eresztenek, a rendszerben folyamatosan ellenőrizni kell a vízszintet és gondoskodni kell az utántöltésről. A hibák idején a munkavégzés és az ügyfélfogadás körülményei nem felelnek meg az elvártaknak. A világítási rendszer, az irodákban lévő lámpatestek is a hivatali épület kialakításakor kerültek beépítésre. A lámpatestek és foglalatok elhasználódtak, gyakori a zárlat illetve az égők kiégése. A plafonon lévő elektromos csatlakozások cseréje is indokolt. A világítóberendezések már nem tudják ellátni feladatukat, a munkavégzés és az ügyfélfogadás igen rossz fényviszonyok között zajlik. A szekrények nagy százaléka szintén több, mint húsz éves, nagy részük szerelt, javított, házilag megerősített, hogy el tudja látni a funkcióját, ezért cseréjük mindenképpen indokolt. Ezen fejlesztések magvalósításával hatékonyabbá és biztonságosabbá tudjuk tenni a munkavégzést és az ügyfelek kiszolgálását valamint megfelelő és elvárható munkakörülményeket biztosíthatunk az itt dolgozók részére. A pályázati támogatással a hivatali működés energiahatékonysága javulna, a helyi lakosság komfortérzete növekedne, a munkakörülmények javítása a hivatali dolgozókra és a velük kapcsolatban lépő ügyfelekre is pozitív hatást gyakorolna.

V